Retouren

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen na de leveringsdatum. Het staat Secretz vrij om artikelen die buiten de bovengenoemde termijn worden geretourneerd, al dan niet te accepteren.  
Alle items moeten worden teruggestuurd in hun originele staat en verpakking, inclusief aangehechte kaartjes en andere toebehoren. Secretz accepteert geen geretourneerde artikelen die ten tijde van de retourzending beschadigd waren, gedragen zijn of waarvan de etiketten zijn verwijderd. Als u een bestelling ontvangt, waarbij een etiket van een artikel ontbreekt, dient u ons nog dezelfde dag te informeren, mocht u het artikel willen retourneren. We adviseren u ten zeerste om uw bestelling onmiddellijk na ontvangst grondig te controleren, alvorens u de etiketten en labels verwijdert.

Om hygiënische redenen kunnen wij seksueel gebruikte artikelen en intieme producten als vibrators niet retour nemen. Wij vragen u om uw Secretz aankopen (string, slip, boxer, etc.) over uw eigen lingerie te passen. Zodra verpakkingen van panties/kousen, lichaamsproducten, DVD’s en boeken zijn geopend, kunnen we de artikelen niet retour nemen. Alle latex kleding kan niet worden geretourneerd, omdat dit op bestelling wordt gemaakt. Wij geven geen restitutie op aankopen die met een cadeaubon zijn betaald.

Houd er rekening mee dat wij geen aansprakelijkheid voor geretourneerde artikelen aanvaarden. Verpak en verzegel uw retourartikel zorgvuldig, gelieve in de originele doos. Wij raden u aan om het retourartikel per aangetekende post te verzenden en het bewijs van verzending te bewaren.  Tevens raden wij u aan om de retourzending via een transporteur te versturen die een zogenaamd tracking-nummer verstrekt, zodat u ervan verzekerd bent dat het niet verloren gaat. Alle verzendkosten met betrekking tot het retourneren van het pakket aan Secretz moeten vooraf betaald worden en komen voor uw eigen rekening. Houd er rekening mee dat internationale douaneheffingen en omzetbelastingen voor verzendingen buiten de EU niet worden vergoed.

 

Ruilen van een verkeerd of beschadigd artikel

Indien u een verkeerd of beschadigd artikel heeft ontvangen, vragen wij u dit binnen 7 dagen na ontvangst naar ons terug sturen. Graag ontvangen wij tevens van u een e-mail met daarin vermeld:  het verkeerde of beschadigde artikel dat u wilt ruilen en uw persoonlijke order nummer. U ontvangt hierop een bevestigende mail van ons, waarna wij zo snel mogelijk, na ontvangst van uw retourzending, een vervangend artikel naar u zullen toe sturen.


Als wij het verkeerde of een beschadigd artikel hebben verstuurd, is de retourzending kosteloos. Wij zullen u dit voorgeschoten bedrag vergoeden. Beschadigde artikelen worden alleen geaccepteerd als de artikelen beschadigd bij de klant zijn afgeleverd. Alle beschadigde geretourneerde artikelen worden gecontroleerd en artikelen waarvan wij van mening zijn dat de beschadigingen te wijten zijn aan reguliere slijtage, worden niet als beschadigd geaccepteerd. Ruilen is mogelijk als het desbetreffende artikel op voorraad is. Indien mogelijk kunnen artikelen op verzoek worden gerepareerd. Op reparaties geven wij geen garantie.

Als je pakket is ontvangen door Secretz, wordt je terugbetaling binnen 5-10 werkdagen verwerkt, afhankelijk van de gekozen betaalmethode en de verwerkingstijd van de betreffende bank of creditkaartmaatschappij.

 

Adres voor retourzendingen

Secretz
Hoofdstraat 156b
2071 EM Santpoort-Nrd
Nederland 

Secretz behoudt zich het recht voor om dit beleid te wijzigen, met name wanneer de wetgeving wordt gewijzigd. Bezoek deze pagina regelmatig zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte bent. Voortgezet gebruik van onze website betekent dat u deze wijzigen aanvaardt.